Столичната община обяви, че на 20 декември 2019г. въвежда зелен билет“

...
Столичната община обяви, че на 20 декември 2019г. въвежда зелен билет“
Коментари Харесай

София най-сетне въвежда "зелен билет" заради отровния въздух

Столичната община разгласи, че на 20 декември 2019г. вкарва „ зелен билет “ за градския превоз поради рисково високи равнища на замърсяване на въздуха. 
„ Зелен билет “ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев, която важи за всички линии на градския превоз на територията на Столична община. Мярката се вкарва по отношение на измерени превишения на средноденонощни стойности на фините прахови частиници  на две от автоматизираните станции на Изпълнителна организация " Околна среда " над 200 мкг./куб.м.

„ Зелен билет “ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска подвижност, касите на Столичното метро, както и от водачите на транспортните средства на градския превоз и посредством мобилното приложение https://sofia.mpass.bg

С цел стимулиране потреблението на градския превоз Столична община основава организация и за гратис паркиране в буферните паркинги към линиите на метрото, за всеки който употребява градски превоз този ден. Безплатните паркинги са ситуирани по линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе “, бул. “Черни връх “, бул. “Ломско шосе “, бул. “Александър Малинов “ и на бул. “Драган Цанков “.

От Столичната община приканват жителите, които се отопляват на твърдо гориво при опция да преминат на различно отопление.

Продължават инспекциите за източници на замърсяване на въздуха в строителни обекти, пунктове за вторични първични материали, автомобилни сервизи, както и за нерегламентирано изгаряне на боклуци.

На сайта https://air.sofia.bg гражданите имат опция да се осведомят в действително време за измерваните стойностите на ФПЧ и прогнозите за идващите два дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР